Gdzie i jak ubezpieczyć nową O2 Tour?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Jak nie masz zadnych znizek na OC ani AC to bierz nawet ten ich pakiet na 2 lata, bo za rok doznasz szoku ile wyniesie pakiet na to auto :idea:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Dawidek
      Drive
      • 2010
      • 47

Ja sie zastanawiam co zrobic, zamówiłęm nowe auto a z uwagi ze bedzie to taksówka, 2200 pakiet dilerski plus 50% zwyzki za taxi czyli 3800 plus minus. Gdybym nie powiedział ze to bedzie taxi niby ok ale w przypdaku szkody z mojej winy a auto było by taksówka o czym nie uprzedziłem ubezpieczyciela firma wypłaca 50 % naleznosci. to za duze ryzyko... Ktoś moze poradzi mi jak ograniczyc ten koszt...?

Komentarz

• machu
        Ambiente
        • 2010
        • 147

A jednak, pomarudziłem, zadzwoniłem do innego dilera i...Pani zaoferowała mi ubezpiezczenie z Allianz za 2190!
        W sprawie ubezpieczeń polecam skode Sunny z Poznania, bardzo kompetentne Panie, wiedzą o wszystkich aktualnych promocjach.
        Dowiedziałem się tam, że dla aut zamówionych pomniędzy 22listopada a 31 grudnia 2010(ja się nie łapię) pakiet ubezpieczeniowy kosztuje ~2000 tys.
        Sprzedam czarnulkę...
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jak kupowalem wziolem ubezpieczenie od dealera za 1990 hestia, teraz na drugi rok proponuja mi dealerskie z interrisku za 1440 (bez udzialu wlasnego), mam 30% znizek
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• lordbanan
            Classic
            • 2010
            • 10
            • Octavia III (5E3)

Zamieszczone przez machu
            A jednak, pomarudziłem, zadzwoniłem do innego dilera i...Pani zaoferowała mi ubezpiezczenie z Allianz za 2190!
            Ja tez mialem taka oferte ale tylko w przypadku zakupu auta z kredytu w WV bank. Przy zakupie za gotowke(kredyt poza skoda) normalna cena PZU/Allianz to 2490 zl. Jednak jest tez mozliwosc z Generali za 2280 zl. Ja wzielem z Generali bo PZU i Allianz wymagali dwoch zabezpieczen antykradzieżowych a Generalli jedno.

Komentarz

• itor
              Classic
              • 2011
              • 38

Re: Gdzie i jak ubezpieczyć nową O2 Tour?

Zamieszczone przez PabloStocky
              Witam

Niedługo czeka mnie odbiór Octavii Tour II z salonu, 1.6 mpi, z XII.2010 roku. Nie ukrywam, iż to będzie mój pierwszy własny samochód, na który bardzo ciężko pracowałem a tutaj jeszcze koszty ubezpieczenia ...

I mam teraz zapytanie do octaviuszy odnośnie ubezpieczenia samochodu:

1. Czy muszę ubezpieczać w salonie czy mogę ubezpieczyć u innego ubezpieczyciela z rynku?

2. Czy któryś z ubezpieczycieli ma dobre ceny na Octavie II Tour?

3. Czy za ubezpieczenie powiedzmy OC + AC + NNW mogę płacić w ratach, np. połowę należności w grudniu a połowę w styczniu?

Czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę przy ubezpieczeniu/wyborze ubezpieczyciela?
              proponuje INTERRISK

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

i bylbym wysoce ostrozny w sianiu propagandy ze "w salonie najtaniej - brac w ciemno" bo dzis bylem swiadkiem jak koles ubezpieczal nowe auto na wlasna reke za grubo ponad 100 tysi w pzmocie
                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• astw
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 107

Dobrą alternatywą dla rozbudowanych klauzul ubezp. w zakresie holowania, noclegów jest członkostwo w Autombilklub PZMOT

, albo karta Starter (ADAC)
                  Zmieniamy oblicze car assistance zapewniając wygodną obsługę klienta w najlepszej cenie.

Komentarz

• x_cite
                    L&K
                    • 2011
                    • 1478
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

W salonie pakiet do Toura to wydatek 2400 zł a w InterRisku za 1700 zł. Tylko nie zapominajcie o jednym miasto miastu nie równe - są tabele, przeliczniki, współczynniki, wiek, zniżki itd.itp. Radzę popytać u znajomego agenta

Komentarz

Pracuję...